Nazilli'nin suları Türkiye'de öncü

2013 yılında açıklanan Gıda Güvenliği Hareketi, içme sularının tahlil sonuçlarına göre Türkiye genelinde Nazilli Belediyesi bünyesindeki Nazlı su 9. sırada, Şırlan su 13. sırada yer alarak içilebilir doğal kaynak suları arasına girmişti. Geçtiğimiz günlerde güncellenen listede mevcut yerini koruyan Nazilli'nin marka suları basına tanıtıldı.

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan analizler sonucu, içilebilirliği güzel olan sular listesi güncellendi. En son 2013 yılında yapılan tahlillerde Nazilli'ye ait iki su fabrikasından biri ilk 10'a girmiş bir diğeriyse 13. olmuştu. Nazilli'nin suları en son açıklanan listede mevcut sırasını korudu.

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, belediyeye ait Nazlı su ve Şırlan su dolum tesislerini basına tanıttı. Genel Müdür Mustafa Tuğrul tarafından karşılanan basın men

"BARDAK SUDA EGE'DE BİRİNCİYİZ"

Genel Müdür Mustafa Tuğrul 2012 yılında açılan tesisi Başkan Alıcık'ın desteğiyle Nazilli'nin markası haline getirdiklerini söyleyerek bardak su üretiminde Türkiye genelinde 3. sırada, Ege Bölgesinde ilk sırada yer aldıklarını ifade etti. Bardak su üretiminin çok yaygın olmadığını ve sürekli tahlilden geçtiğini dile getiren Tuğrul bundan sonraki hedeflerinin 0.5, 1.5 ve 0.33 mililitrelik sular üretmek olduğunu kaydetti. Hedeflerinin bununla sınırlı olmadığını belirten Tuğrul 2019 yılında Arap ülkelerinden başlayarak ihracatla dış pazara açılacaklarını ifade etti.

Bugüne kadar hiçbir testten olumsuz rapor almadıklarını söyleyen Tuğrul başarılarının sebebi olarak suyun, 23 kilometre uzunluğundaki tek kaynaktan gelmesini gösterdi. İstihdama da katkı sunduklarını belirten Tuğrul bayilerle 2 bine yakın kişinin çalıştığını sözlerine ekledi.

 

İÇİLEBİLİR SULAR NAZİLLİ'NİN MARKASI OLDU

Belediye Başkanı Haluk Alıcık Şırlan ve Nazlı suyun Nazilli'nin markası olduğunu belirterek, "Mustafa Tuğrul yenilikçi adımlar atarak bizim kurduğumuz fabrikayı bir hayli ilerletmiş. Biz, uzun yaşam şehri Nazilli'nin suyu da kaliteli olsun istiyoruz. Sağlık Bakanlığı'nın son açıklamalarında Nazlı ve Şırlan suyun yerini koruması, Aydın'daki birçok sudan daha iyi durumda olması bizi mutlu etti" diye konuştu. (SİMGE ATA)